Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Polityka Cookies

Wiatmy na stronie MyFitness.PL

Tel.: +48 600 414 602 Mail: monika@monikalefelic.pl
MyFitness.PL

WSPIERAMY NASZĄ ODPORNOŚĆ NA WIOSNĘ ORAZ W OKRESIE JESIENNO-ZIMOWYM

Poniżej kilka prostych wskazówek, co zmienić w swoim codziennym planie żywienia, na co zwrócić uwagę w budowaniu naszego układu odpornościowego:

 

  • Dzień warto zacząć od owsianki : płatki owsiane/żytnie/orkiszowe/gryczane z jogurtem naturalnym/kefirem/maślanką i dawką owoców suszonych lub świeżych ( banan, granat, maliny, borówki amerykańskie..)
  • źródło białka: chude mięso (cielęcina, indyk, kurczak bio, królik)
  • węglowodany złożone czerpiemy z takich zbóż jak: produkty z pełnego przemiału, ciemny makaron, grube kasze (gryczana, pęczak, jęczmienna), otręby owsiane, chleb na naturalnym zakwasie/ pełnoziarnisty
  • niezbędne tłuszcze - kwas Omega-3 : ryby morskie, oleje roślinne: olej rzepakowy, lniany (do zimnych posiłków), z pestek dyni (do sałatek)
  • warzywa sezonowe: karczochy, brokuły, marchew, papryka czerwona, dynia, burak, pietruszka, szpinak, pomidory, rzodkiewki, czerwona kapusta, czerwona cebula, kiszone ogórki, kiszona kapusta.
  • źródło witaminy C: dzika róża, aronia, żurawina, czarny bez, kapusta kiszona
  • słodkie źródła energii : miód: lipowy/ gryczany, gorzka czekolada

CO ZROBIĆ, BY ZACHOWAĆ ZDROWIE Jak zwiększyć szanse na długowieczność Jak duże znaczenie mają emocje i psychika Co jeść Jak ćwiczyć o tym oraz o wielu innych aspektach utrzymania zdrowia dowiesz się tu (2)
carrot-kale-walnuts-tomatoes
pile-fresh-vegetables
ketogenic-low-carbs-diet-food-selection-white-wall